Površina:
2.000 m2
Lokacija:
Dražice, Jelenje

O nekretnini

Ravan, očišćen teren u centru Dražica, spreman za gradnju, bez potrebe za iskopima, nalazi se na poziciji u okolici obiteljskih kuća i vila. Teren se sastoji od tri čestice. Jedna čestica ima veličinu 1155m2, druga 370m2, a treća 481m2. Ima pristup prometnici. Po lokacijskoj informaciji koja je izvađena teren se nalazi u građevinskoj zoni i moguće je graditi obiteljsku kuću ili stambeni objekt na tri kata. Uredna dokumentacija, nema tereta.
Prva parcela do ceste je unutar izgrađenog područja naselja i na njoj se može odmah ishoditi građevinska dozvola. Mogućnosti su razne jer je površina parcele 1155m2, a minimalna čestica za gradnju je 250 do 400m2 ovisno da li je niz, dvojna ili samostojeća. Teoretski se može sagraditi niz sa 4 zgrade, dvije na kraju na parcelama od 300m2 i dvije u sredini na parcelama od 250m2. Sve skupa 1100m2. Nepovoljno je to što parcela ima izuzetno malu širinu tj. 15-16m. Minimalna udaljenost kuće od ruba čestice je 3m ako se gradi zgrada s prizemljem i katom. Znači ostaje 9 do 10m za zgradu.
Najrealnije da se zemljište namjeni za jednu ili najviše dvije samostojeće kuće.

Općina Jelenje nalazi se na sjeverozapadnome dijelu hrvatskoga Primorja, od Rijeke je udaljena 15, od Opatije 20 km. Prostire se na 142 četvorna km kraškoga terena, na prosječnoj nadmorskoj visini od 300 m. Klima je mediteransko-kontinentalna. Uz rubove grobničkoga polja uzdiže se tridesetak planinskih vrhova. To su Grobničke Alpe. Izdvajamo Hahlić s kojega se, na 1100 metara nadmorske visine, pruža predivan pogled na Kvarner. Hahlić ima planinarski dom, najstariji u Hrvatskome primorju, koji je, nakon temeljite obnove, Hrvatski planinarski savez 2010. godine proglasio najboljim u Hrvatskoj.

Za sve ostale informacije obratite se agentu s povjerenjem.

Jana Hodak
agent s licencom
098/1671-888
jana@spatium.hr

Spatium nekretnine
+385 51 272 903
info@spatium.hr

Karakteristike

Dozvole
  • Vlasnički list
Ostalo
  • Tip zemljišta: građevinsko
 
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.