O namaMi smo više od agencije
za nekretnine

Svojim kupcima ne prodajemo nekretninu, već kupujemo nekretninu s njima, tako funkcionira Spatium kao tim

Priča iza Spatium nekretnina

Kvaliteta, ažurnost, sposobnost i povjerenje glavne su karakteristike Spatium tima koji predvodi Vedran Prica koji je u svijet nekretnina ušao 2018. godine, te je upornošću, znanjem i sposobnostima kao agent ostvario izuzetne rezultate. U svojoj je agenciji za promet nekretninama okupio tim kvalitetnih i stručnih agenata na području Istre i Kvarnera.
Spatium nekretnine - Vaši stučnjai za nekretnine

Naša vizija kvalitete i povjerenja

Agencija za nekretnine Spatium otkad je prisutna na tržištu sve ulaže na kartu povjerenja i kupci to prepoznaju. Mlada smo agencija, ali svi zajedno imamo puno utakmica u nogama što se tiče prodaje i kupovine stanova, kuća i zemljišta. Otpočetka slažemo poslovanje na čvrstim temeljima. Puno radimo na edukaciji naših agenata i kupaca jer na taj način otklanjamo sumnje i nesigurnosti na našem tržištu nekretnina.

Najčešća pitanja o nama

Kupci žele raditi s agencijom koja je pouzdana i profesionalna. Spatium obećava otvorenu komunikaciju i pružiti će vam stručno vođenje kroz proces kupovine nekretnine. Otkad smo prisutni na tržištu sve ulažemo na kartu povjerenja i kupci to prepoznaju. Relativno smo mlada agencija, ali svi zajedno imamo puno utakmica u nogama što se tiče prodaje i kupovine stanova, kuća i zemljišta. Otpočetka slažemo poslovanje na čvrstim temeljima. Puno radimo na edukaciji naših agenata i kupaca jer na taj način otklanjamo sumnje i nesigurnosti na našem tržištu nekretnina.
Sjedište Spatiuma je u Rijeci, gdje imamo najviše kupoprodaja, ali pokrivamo područje cijele Primorsko-goranske i Istarske županije.
Kad govorimo o nekretninama za turističke svrhe, u Istri i na Kvarneru najviše se traže kuće za odmor s bazenom. Investitori traže pogodna zemljišta za izgradnju takvih nekretnina, a sve je zanimljiviji kao lokacija i Gorski kotar. Na području Kvarnera traženi su i luksuzni apartmani. Primorsko-goranska i Istarska županija se po potražnji dosta razlikuju jer u Rijeci prevladava tranzitni turizam, tako da postoji interes i za manjim stanovima za najam u centru grada.
Samostojeće kuće su najtraženije nekretnine, a odluka je li bolja novogradnja ili starogradnja, ovisi najviše o preferencijama kupca i o tome za koju namjenu će je koristiti. Obnovljene starine imaju svoj karakter i šarm te dosta kupaca, posebno stranih, želi takve – nekretnine s pričom. Temeljito renovirana starogradnja je prednost za one koji nemaju vremena čekati, a cijena kvadrata im se uklapa u budžet. Kad gradite novo iz temelja, imate priliku otpočetka kontrolirati prostor i funkcionalnost prema svojim željama, ali to ima svoju cijenu i traje. Gotove novogradnje na ekskluzivnim lokacijama zato su uvijek pri vrhu najtraženijih nekretnina.
Zadnjih godina je velika potražnja za zemljištima, no malo je onih koja su spremna za gradnju, formirana u parcele s pristupom, dostupnom infrastrukturom i pogledom. Ako i kad ih ima, prodaju se vrlo brzo nakon što dođu na tržište.
Istina je da je potražnja za luksuznim nekretninama velika, jer smo zanimljiva destinacija. Hrvatska je sigurna zemlja, s izvrsnom pozicijom na karti svijeta, klimatski i po prirodnim ljepotama privlačna za odmor, život i investiranje. Istina je i da luksuznih nekretnina, koje zaista i opravdavaju taj naziv, ima malo u ponudi. Tako da se uloženo u luksuznu nekretninu vrati u zadovoljavajućem roku.
Da bismo nekretninu nazvali luksuznom ona mora biti top u svim segmentima. Najprije, polazimo od vrhunske lokacije, zatim projekt, izvedba radova, završna obrada, funkcionalnost, interijer i eksterijer, dodatni sadržaji poput bazena – svaki je segment bitan. Nije svaka malo bolje namještena nekretnina prvi red do mora luksuzna, daleko od toga.
Još uvijek više vlasnika nekretnina preferira dugoročni najam, ali činjenica je da se taj fond stanova smanjuje u korist dnevnog najma za vrijeme turističke sezone. Tko ima nekretninu viška i želi zaraditi više u kraćem roku – bavi se dnevnim najmom. Zbog sve većeg interesa za takvim kratkoročnim posjetima koji traju u prosjeku tri dana, ali i zbog rasta cijena nekretnina, u posljednjih nekoliko godina dugoročni najam je poskupio za 30 do 40 posto. To otežava situaciju mlađim obiteljima koje traže dom, ali i studentima jer je Rijeka sveučilišni grad.

Prosječna cijena najma trenutačno je između 600 i 800 eura, što je na razini Zagreba, ali ipak povoljnije od Splita. I dolazak stranih radnika također je utjecao na to da se smanji ponuda obiteljskih stanova. Općenito, dosta se traže stanovi u novogradnji, pogotovo oni koji u Rijeku i okolicu dolaze zbog posla, kako stranci, tako i hrvatski državljani, a prioritet su im stanovi koji su nenamješteni.
Kupnja nekretnine je uvijek značajna životna odluka. Važno je biti dobro informiran i pažljiv tijekom cijelog procesa kako biste izbjegli nepotrebne probleme i iznenađenja. Najprije utvrdite kolikim budžetom raspolažete ili ako kupujete na kredit, jeste li kreditno sposobni. Agencije poput Spatiuma vam mogu pomoći i u tom koraku jer nudimo i usluge kreditnog posredovanja. Kako biste definirali kakav tip nekretnine zadovoljava vaše potrebe, razmislite o svojim prioritetima. Što je vama važno – lokacija, veličina, opremljenost, blizina škola, javnog prijevoza, restorana ili drugih turističkih sadržaja? Stavite sve na papir, a dobar agent za nekretnine pomoći će vam da suzite izbor.

Naš timU sigurnim ste rukama

Naši agenti su više od stručnjaka u svijetu nekretnina, oni su osnova naše izvanredne usluge. S ponosom i zahvalnošću predstavljamo vam tim koji je posvećen pružanju iskustava koja postavljaju nove standarde.

Poslovnica Rijeka
Andrije Kačića Miošića 5, 51000 Rijeka | Tel: 051 272 903

KarijeraPridruži se našem timu

Želiš se ostvariti u poslu koji ti pruža dinamiku, samostalnost i konstantni napredak?Ako želiš istančati svoje organizacijske, prodajne i komunikacijske vještine, ovo je tvoj karijerni put!

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.