Površina:
1.953 m2
Lokacija:
Laginji, Žminj

O nekretnini

ŽMINJ, u ponudu smo dobili lijepo građevinsko zemljište površine 1953 m2, koji se sastoji od dvije međusobno povezane čestice i nalazi se na prometnici koja vodi prema Gračišću.
Nepravilnog je oblika te je većinom blago nakošeno osim dijela uz cestu na kojem se nalazi nekoliko udolina (vrtača) koje se mogu iskoristiti za uređenje parka, sportskih sadržaja ili izgradnju bazena.
Zemljište se nalazi na glavnoj cesti te se u neposrednoj blizini nalaze struja i voda te je okruženo obiteljskim kućama.
Parcelu treba raskrčiti ili prorijediti.
Žminj je udaljen 1km, autocesta 3km, Rovinj 23km.
Vlasništvo 1/1, bez tereta.

U povijesnim izvorima Žminj se prvi put (kao Zimino) spominje 1178. godine u povelji pape Aleksandra III. kojom se porečkom biskupu potvrđuje pravo na posjede. U prapovijesti je bio naseljen kao gradina. Da je od početka 20.stoljeća u Žminju boravilo mnogo ljudi i da se ovdje trgovalo, govori velik broj gostionica, hotela i soboiznajmljivača. Rade ovdje pekari, stolari, tesari, kovači, postolari, tkalci i sl. Značajno se razvija obrada kamena. Poznati su bili žminjski škarpelini; obrađivači kamena. Za Žminj i Žminjštinu su početkom 20. st. važni sljedeći događaji: osnivanje gospodarske zadruge 1903., izgradnja društvene zgrade - lokande 1905., osnivanje Posujilnice (novčanog zavoda, banke) i Čitaonice 1906. i zadružnog parnog mlina 1907. U to se doba počinju voziti prvi automobili, motocikli i bicikli, a proradio je i telegraf.

Za ostale informacije obratite se s povjerenjem.

Sanjin Latinčić
+385 91 28 99 599
sanjin@spatium.hr

Spatium nekretnine
+385 51 272 903
info@spatium.hr

Karakteristike

Komunalije
  • Voda
  • Struja
  • Asfaltni put
Dozvole
  • Vlasnički list
  • Lokacijska dozvola
Ostalo
  • Tip zemljišta: građevinsko
  • Namjena: stambeno
 
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.