STARI LAZ, GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE

ID Kod1308
Lokacija:
Stari Laz, Ravna Gora
Površina:
1.440 m2
Lokacija:
Stari Laz, Ravna Gora

O nekretnini

RAVNA GORA, STARI LAZ, u ponudi smo dobili teren 130m x 40m, 1440m2

Polovica zemljista je građevinski teren koji je smješten odmah do ceste i svih priključaka, idealan za gradnju, ravan, pravilan, dok je drugi dio terena poljoprivedni.

Ravna Gora dobila je ime po visoravni (preko 750 m nadmorske visine) na kojoj je smještena. Čitavo ravnogorsko polje nekada je bila gusta šuma, okružena bregovima - s jedne strane Bjelolasicom, Višnjevicom i Suhim Vrhom, a s druge strane Javorovom Kosom i Kosicom. Sama Javorova Kosa (1016 m) je neiscrpivo spremište vode za Ravnu Goru i ostala okolna mjesta jer iz njezinog podnožja izvire šest potoka ponornica, a nešto podalje i rijeka Dobra.
Za napredak Ravne Gore od osobite je važnosti gradnja Karolinske ceste. Gradnja je počela 1726., a u Ravnoj Gori se gradila 1732. Karolinska cesta dobila je ime po caru Karlu, a protezala se od Karlovca do Bakra. Njezina duljina iznosila je 105,6 km i njom se odvijala trgovina.

Za ostale informacije obratite se agentu s povjerenjem.

Silvio Orešković
agent s licencom
+385 99 2358 666
silvio@spatium.hr

Spatium nekretnine
+385 51 272 903
info@spatium.hr

Karakteristike

Ostalo
  • Tip zemljišta: građevinsko
  • Namjena: stambeno
 
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.