GRIŽANE, KAMENA STARINA SA DVORIŠTEM

ID Kod1346
Lokacija:
Grižane-Belgrad, Vinodolska Općina
Spavaće sobe:
1
Površina:
45,14 m2
Ukupan broj soba:
1
Lokacija:
Grižane-Belgrad, Vinodolska Općina

O nekretnini

GRIŽANE, u ponudi je samostojeća kamena kuća građena početkom 19.stoljeća. Na terenu ukupne površine 137 m2 nalazi se objekt od 45,14 m2 kojem su svi vanjski zidovi postojeći no krov je urušen. Za kuću je ishodovano rješenje o izvedenom stanju. Obzirom na malu udaljenost od Crikvenice i prve plaže, svakako je zanimljiva da postane nekretnina u funkciji turizma. Bilo kao kuća za osobne potrebe ili kao objekt za turistički najam, zbog svoje lokacije u čijoj se već blizini nalaze kuće sa bazenom, bilo zbog toga što se sa jedne strane kuće proteže pogled prema Senju a s druge prema Krku, ovo je svakako nekretnina koja nudi odlične mogućnosti.

Naselje se nalazi u Vinodolu, četiri kilometra sjeveroistočno od Crikvenice smješteno pod ruševinama frankopanskog grada i krševitih litica “Griža” po kojima su i dobile ime. Stari je grad oštećen 1323. godine kada je Vinodol zadesio jak potres. U 15. stoljeću dograđene su okrugle kule, a danas su vidljivi samo ostaci nekada slavnog kaštela Gradina Grižane. Griški kaštel imao je nepravilan oblik četverokuta, s okruglim kulama, a ta je nepravilnost uzrokovana specifičnim terenom. Tu je stolovao knez Martin koji je utemeljio primorsku luku koja je dobila ime Crikvenica.
Stanovništvo se bavi vinogradarstvom i turizmom, a posljednjih se godina uređuju stare kamene kuće uređene u autohtonom primorskom stilu.

Za ostale informacije nazovite s povjerenjem.

Azalea Kegalj
agent s licencom
095/905 5464
azalea@spatium.hr

Spatium nekretnine
+385 51 272 903
info@spatium.hr

Karakteristike

Komunalije
  • Asfaltni put
Dozvole
  • Energetski razred: Izuzeto od obaveze energetskog certificiranja
  • Vlasnički list
  • Uporabna dozvola
Ostalo
  • Kamena kuća
  • Pogled na more
  • Kuća za adaptaciju
  • Tip kuće: samostojeća
 
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.