5 KORISNIH SAVJETA ZA KUPNJU STANA

Kupnja stana često zna biti dugotrajan i mukotrpan proces. Kupce zna obuzeti osjećaj da nikada neće pronaći nekretninu koja u potpunosti odgovara njihovim željama i potrebama. Onda se javlja očaj, te se često dogodi da kupci prihvate onaj stan koji donekle odgovara. Možda to ne dođe do izražaja odmah jer su sretni što su napokon "svoj na svome" ali kroz dogledno vrijeme shvate da su pogriješili. Neki kupci nisu ni svjesni što traže i kakve karakteristike njihov stan iz snova treba imati. 
Svojim kupcima želimo da što lakše i uz što manje očajavanja prođu kroz proces kupoprodaje, stoga smo vam pripremili pet korisnih savjeta za kupnju stana.

RASPORED PROSTORIJA
Kod odabira idealnog stana najbitnije je da vam u potpunosti odgovara na koji su način raspoređene prostorije u stanu. Bilo kakve preinake i promjene mogu koštati puno novaca, truda i živaca. Da bi poštedili sebe i svoj novčanik, uvijek treba gledati da raspored u stanu odgovara vašim željama i potrebama.

ORIJENTACIJA STANA
Kod života u stanu najbitnije je da imate dovoljno svjetlosti i sunca kroz dan. Zato je najbolje gledati da je stan orijentiran od istoka prema zapadu. Prirodno svjetlo u životnom prostoru daje poseban ugođaj, smanjuje troškove za grijanje kroz zimske mjesece, a prostor izgleda veće i ljepše.

POGLED
Pogotovo u Rijeci, pogled na more i predivnu Učku daju poseban šarm bilo kojem stanu koji se prodaje. Predivan pogled s balkona ili prozora većinom je prva stavka u koju se kupci iskreno zaljube. Uživanje na balkonu vašeg stana sigurno je nešto o čemu ćete maštatati čim na isti zakoračite. 

POLOŽAJ STANA U ZGRADI
Kao što je to već dobro poznato, najbolje pozicije stanova u zgradi su u sredini, što znači ni na zadnjem katu ni u prizemlju. U prizemlju se ne možete zaštiti od znatiželjnih pogleda, dok su na zadnjem katu veći atmosferski utjecaji, te se električna energija više troši na hlađenje i grijanje životnog prostora.

POTRAŽITE POMOĆ
Ako ne možete pronaći stan koji vam u potpunosti odgovara najbolje je obratiti se agentu za nekretnine od povjerenja. S obzirom na njegovo iskustvo i poznavanje tržišta sigurno ćete brže stići do cilja.

Potrebna vam je pomoć? Obratite nam se s povjerenjem!